Toprecept.nl

Home Receptenzoeker

Gesmoorde kip met amandelen en kikkererwten 2

Aantal personen: 4

Ingrediënten

4 kip karbonades
200 g kikkererwten
75 g amandelen
2 el olijfolie
1 ui
6 knoflookteentjes
1 tl gemberpoeder
1 tl kurkuma
1 tl komijn (heel)
1 mespuntje kaneel
40 g krenten
6 dl kippenbouillon
2 cl citroensap
200 g cous-cous
bloem
p&z

Bereiden


  • De kikkererwten een nachtje in de week zetten.

  • De volgende dag afgieten en de geweekte kikkererwten in een grote pan doen.

  • Zet ze onder water. Breng ze aan de kook, draai het vuur laag en laat ze 60 min. sudderen.

  • Giet de kikkererwten af en doe ze met de amandelen in een vuurvaste ovenschotel.

  • Verwarm de oven voor op 180 °C .

  • Meng wat bloem met het zout en de peper en bestuif er de stukken kip mee.

  • Bak ze in de koekenpan in de olijfolie tot ze bruin zijn.

  • Doe de stukken kip in de ovenschotel op de kikkererwten en de amandelen.

  • Bak de ui in het bakvocht tot hij glazig is.

  • Voeg de knoflook, gember, kurkuma, kaneel, komijnzaad en de krenten toe en roer alles goed door elkaar.

  • Schep het mengsel over de kip. Giet 2,5 dl kippenbouillon bij en het citroensap en breng alles aan de kook.

  • Doe dan de deksel op de pan en zet het in de oven en laat het geheel ongeveer 45 min. in de oven staan.

  • Breng vlak voor de kip gaar is de resterende bouillon in een pan en doe al roerend langzaam de cous-cous bij.

  • Neem de pan van het vuur en laat hem nog 5 min staan.

  • Maak dan de cous-cous los met een vork.

  • Schep de cous-cous op een schaal en doe er de kip, kikkererwten en amandelen bovenop.

  • Giet er de braadsappen bovenop.

  • Serveer hier een wijn uit Algerije bij b.v. een Sidi Bou Said uit het gebied Teboura.

    Reacties

    Nog geen reacties, wees de eerste!

    Laat je reactie achter




    Dit vind je misschien ook lekkere recepten

    Paprikakip I
    Kip met gember
    Kippenbouten met knoflook uit de oven
    Doro wat met berbere saus uit Ethiopiƫ
    Stoofpotje van kip met olijven
  • Toprecept

    Luxe salade met gerookte zalm en garnalenspiesjes